MENU

Цветята през рентген

Вече повече от 20 години Брендън Фицпатрик (Brendan Fitzpatrick) се занимава с фотография. Когато бил млад и амбициозен студент, той искал да стане графичен дизайнер, художник, автор на фантастични илюстрации. Но после открил цялата прелест на фотографията като изкуство и пълноценна професия. През последните седем години той живее и работи в Сингапур.
Фицпатрик смята фотографията за един богат и увлекателен свят. Тя уравновесява вътрешното, творческо “Аз” на човека с външното му “Аз” от физическия свят. И нищо не може да се сравни с това усещане, което получаваш гледайки през обектива и забелязвайки това, което е било невидимо, а изведнъж става очевидно. От скоро е и това очевидно невидимо за фотографа – рентгеновите лъчи, които той използва за своя арт-проект Floral X-Rays.

Красивите изображения на цветя в “светлината” на рентгеновите лъчи са резултат от доста експерименти, които са се извършвали с помощта на рентгенова лаборатория в Сингапур. Там се намира оборудване, което позволява преобразуването на резултатите от рентгена в цифров формат, а след това е необходима само малко постобработка – доза графична обработка и цветокорекция в Photoshop, за да се постигне желаният ефект и получаваме изображенията, които виждате тук. Лалета, орхидеи, рози и хибискус – може да видите всички творби на Брендън Фицпатрик от серията Floral X-Rays на неговия сайт.

 

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *