MENU

Сюрреалистичните скулптури на Ellen Jewett обединяват флора и фауна

Художничката Ellen Jewett се отнася към своите творби като към “сюрреалистични скулптури на естествената история”, смес от растения, животни, а понякога и създадени от човека обекти. Нейните артпроекти са дълбоко подплътени с отлични познания по антропология, медицинска илюстрация, грижа за екзотични животни и даже стоп-моушън анимация.

С течение на времето Ellen Jewett все повече се фокусира върху минимизиране на материалите и разчита на негативното пространство. “Открих, че моите скулптури се развиват към това да имат повече емоционално присъствие с използване на по-малко физическа субстанция” – споделя тя. В допълнение тя избягва всякакви потенциално отровни средства като бои, глазури и покрития, предпочитайки да ползва по-естествени материали.

“Това неизбежно изключва повечето от наличните в търговската мрежа материали, и ме изпрати на път за уникални комбинации и открития.” Чрез прилагането на тези нетрадиционни материали, както и оставяйки следи от пръсти и други несъвършенства, Jewett се надява нейните творби да оставят по-автентични впечатления.

Повече работи на Ellen може да видите на нейния уебсайт, а голяма част от тях са налични за поръчка онлайн тук.

art ellen-2 ellen-3 ellen-4 ellen-5 ellen-6 ellen-7 ellen-8 ellen-9 ellen-10

 

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *