MENU

Брандинг за Badaboom

Брандинг, визуална идентичност и разработване на концепция за норвежката компания за облекло Badaboom.

Badaboom е компания с амбиции и е едва на три години от началото на дейността си. Тя проектира текстил, изработен от бамбук, един материал с набор от функции, които придават на продукта свойства, които са различни от обичайните. Влакната са гладки като коприна, като в същото време възпрепятстват неприятните миризми. Продуктите от този материал също така възпрепятстват образуването на бактерии и са особено подходящи за хора с алергии. Бамбукът е бързо растящ и изисква минимално ползване на торове и исектициди. Материите, изработени от бамбук са 100% биоразградими и възобновяеми, а бамбукът като растение е много ефективен в отстраняването на CO2 от атмосферата. Той предотвратява ерозията и помага за по-доброто култивиране на почвата.

Качеството на бамбука е уникално. Той се чувства като плътна мека коприна и изключително удобен за носене. След като веднъж сте опитали дрехи от бамбук, няма да поискате да носите нищо друго. Тяхната гладка и лъскава повърхност придава на дрехите луксозен и елегантен вид. Badaboom прилага строги изисквания относно комфорта и функционалността на дрехите, които произвежда. Две години на проби и грешки са били необходими преди компанията да намери производител, който да отговаря на високите им изисквания. И това са не само изисквания относно качеството на материала, но и по отношение на етичните търговски практики, свързани с изискванията за здраве и безопасност. Badaboom стартира с производството на друхи за възрастни, но в момента важна част от продуктовата гама са и дрехите за деца, както и спалното бельо. Следвайки периода на растеж и развитие, сега компанията опитва да направи комуникацията си по-пазарно ориентирана и да разшири износа си.

Когато стартираш бизнес е наистина много важно да намериш добри партньори, с които да можеш да подобриш визията си и да й дадеш живот. Ние бяхме наясно къде искаме да стигнем с нашата марка и сме осъзнали значението на една силна марка още от самото начало. Поради тази причина и търсехме най-доброто, когато решихме да обновим нашата визуална идентичност.
Хората в Kind са невероятни професионалисти и знаещи хора, като в същото време са с отворен ум и наистина гъвкави. Те разбраха нашата философия и я визуализираха по един брилянтен начин. Badaboom сега има вида, който искахме и ние сме напълно доволни.
Britt Hillestad
badaboom design 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *