MENU

Нестандартна трансформация на сухи листа в деликатни плетени скулптури

Сузана Бауер използва обекти от природата, които често остават незабелязани и им вдъхва нов живот чрез изкуството на плетивото. Тя преобразява сухи, чупливи листа в деликатни скулптури, които внушават благоговение пред тяхната детайлност и изработка.

Сузана не е избрала най-лесния за работа материал. Ако някога сте стъпвали върху кафяв лист, вие вероятно знаете колко лесно се разпада под краката ви, издавайки хрущящ звук и разпадайки се на части. Скулптурите на Сузана, обаче, изглеждата така, сякаш са създадени с безкрайна лекота.  Художничката изплита тунели, кубчета и шишарки в допълнение към декоративни шевове. И всичко това е направено без начупване на формата.

Нейната работа е баланс на крехкост и сила, и тази двойнственост обозначава всъщност нежността и напрежението в човешките взаимоотношения. Тя обяснява, че “мимолетната, а и трайна красота на природата може да бъде открита и в най-малкия детайл, това е устойчивостта и уязвимостта, които могат да се прехвърлят към природата като цяло, или към историите на отделни хора.”

Фотографии: art-photographers.co.uk

01 02 03 04 05 06 07 08 09 Susanna Bauer Photography by Simon Cook 01736 360041 11

чрез Colossal

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *