MENU

С вкус на Pantone

Какъв е вкусът на червения цвят от палитрата на Pantone? А на какво ухае нежно розовият оттенък от тази палитра? Този въпрос си задала французойката Емили Гелпа (Emilie Guelpa) и го претворила в оригинален арт-проект, създавайки серия от разноцветни тарталетки в стила на знаменитата палитра.

Основа на тарталетките е бисквита, покрита с бяла на цвят глазура, а различните цветове на Pantone се постигат с всякакви плодове, бонбони, ягоди, конфитюри и други ярки продукти. И никакви хранителни оцветители, само натурални продукти!

Емили Гелпа била отдавна заинтересувана от създаването на ярко оцветена храна. По собствените й думи тя е любител на сладкото, обича да готви, а също и да си похапва. Обожава да експериментира не само в ателието, но и в кухнята. А този цветист арт-проект е предназначен за френското кулинарно списание Fricote.

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>